boodschappen

Ik kan me nog net inhouden bij de lekkerbekkies. Die zijn ingevroren & alvorens ze te consumeren moeten ze buiten ‘t ontdooien ook nog 4 minuten bakken. Die gaan meteen de vriezer in.

Voordat ik ‘t bier in de ijskast leg, moet ik 1st de oude flesjes verplaatsen. Anders grijp ik straks naar een lauwe. Nu ik toch een koude in m’n hand heb….. ‘t is toch m’n vrije dag…. Goed, dop gaat eraf.

Avocado-dipsaus. Die groene kleur deed ‘t ‘m, daar gaat alles lekker door lijken (ik heb nog steeds niet de groene tomaten-ketchup gezien). De pesto, die ernaast stond in ‘t schap, kon ik nog laten staan; ik heb nog wat pesto in de ijskast.
Waar zal ik die stoppen? Wacht, 1st proeven. Dan kan ik net zo goed de zak chips ook openen, want dan heb ik tenminste iets om mee te dippen.
2 Happen & ik concludeer dat de chips niet bij de avocado past. Dan maar een vette lik met m’n vinger in m’n mond gestopt.

Oja, de ½e prijs haring in milde roomsaus. Die moet ik wel consumeren, want houdbaarheidsdatum tot morgen; daarom was ‘t ½e prijs. Hoe bepalen ze dat eigenlijk, zo’n houdbaarheidsdatum? Zouden dat voorschriften zijn?
Met een lepel neem ik enkele grote scheppen.
‘t Is heerlijk, maar ‘t zou tijd worden dat men op ‘t idee komt net als zweden haring in knoflooksaus te stoppen.

Precies op ‘t goede moment was er bonus-voordeel op de calvé-sauzen. Ze begonnen op te raken & richting od (over datum; uitdrukking in de bierwereld). Daar hoef ik met deze nieuwe flesjes niet bang voor te zijn. Ik vreet me de laatste tijd weer ongans aan vet & veel.
Ha, daar is de chili-saus. FF proeven of die pittig genoeg is.

De chocola laat ik in z’n verpakking. Niet in de ijskast, da’s niet lekker met chocola. Misschien maar in de kamer leggen, dicht bij de comp of de tv. Toch een happie nemen? Nee, de haring moet snel op. Ik kan beter van de haring profiteren zolang ‘t goed is.

De tas is leeg. M’n buik vol.

Halen & ruimen kost evenveel tijd in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *