boterhamzakjes

100 Zakjes zitten er in. 100 Keer kan ik m’n belegde boterhammen er in opbergen. Beschermen tegen invloeden van buitenaf. Desnoods zou ik ze kunnen hergebruiken, maar ik waag me niet aan die gedachte. Hergebruik trekt me niet aan. Stel dat de economie instort, dan ga ik er anders over denken. Vooralsnog 1 maal, voor een bepaald stapeltje boterhammen.

Aan die hoeveelheid van 100 lijkt geen einde te komen. Ik kan me de dag niet heugen dat ik ‘t huidige doosje heb gekocht. ‘t Moet lang geleden zijn. & Toch gebruik ik bijna dagelijks 1 zakje.
Een mogelijkheid is dat men zich op de verpakkingsafdeling misgeteld heeft. Misschien dat ‘t meisje achter de telmachine dacht: ‘Deze gaat vast naar een leuke jongeman. Ik stop er wat xtra in.’ Anders zou ‘t ook nog kunnen dat de communicatie tussen de ontwerp- & de verpakkingsafdeling in ‘t verleden niet erg soepel verliep. Uit balorigheid heeft men op ‘t hoogtepunt van ‘t wederzijdse onbegrip de aantallen toen verdubbeld, dan wel gehalveerd.
Ik vaar daar wel bij.

‘t Geeft me een gevoel dat de dagen weliswaar voorbij gaan, elke dag een nieuw zakje, elke dag een stapje dichter naar ‘t eind, maar dat er nog veel voor me in ‘t verschiet staat.

Ik kon gister echter toch wel de bodem van de verpakking voelen. ‘t Overviel me een beetje. Zou ‘t dan toch? De luxe van de oneindigheid voorbij?

Om mezelf enigszins gerust te stellen heb ik me een nieuwe voorraad aangeschaft. Die staat nu gereed om bij te springen zogauw ‘t toch onverhoopt zover mocht komen. Ik heb ‘m onder z’n voorganger geplaatst. Dan is-ie in ieder geval bij de hand.

Toch zal ik die oude verpakking niet licht vergeten. Net als ‘t scheermesje (m’n laatste held heet Mach 3) dat mij reeds 10 keer van haren heeft ontdaan. ‘t Voelt aan alsof ze grotere prestaties leveren dan je van dit soort produkten mag verwachten.

Ik ben een tevreden consument. Zeker als ‘t produkt mij waardig behandelt. Ik zal zo’n artikel dan niet verlagen tot eeuwige recycling. ‘t Heeft z’n hoogtepunt gehad; z’n lot dient niet te lang uitgesteld te worden.

Men krijgt de behandeling die men verdient in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *