cycles

Zoals alles terugkomt. Niets verdwijnt zomaar uit m’n leven. Herinneringen staan ergens te loeren om in ieder geval een echo te laten resoneren in m’n hoofd. Ook al liggen ze nog zo diep verborgen, m’n voorkeuren, m’n liefdes, m’n gewoontes van weleer, ze hebben de neiging ooit weer van zich te laten te horen. Vaak doen ze dat als ik denk ze lang vergeten te zijn.
Da’s misschien wel de belangrijkste reden dat ik schrijf. Ik wil dat ‘t weerkeert; dat herinneringen, al is ‘t maar kort & vaag, hun gezicht weer laten zien. & Ik wil dat wat nu gebeurt niet dezelfde fout maakt, dat ‘t zich laat optekenen, beschrijven. Zodat ‘t voortaan voorhanden is. Niet slechts een vage plek, ergens in m’n hoofd, slechts opgeroepen als ik weerkeer naar een herkenningspunt.

I hear that rain in my heart,
of the tears that I hide,
and it tears me apart,
because I keep them inside

(uit ‘Rain in my heart’)

Ik hield al jaren van Frank Sinatra, maar wist niet welke cd ik van hem moest kopen. Z’n oeuvre leek zo incoherent, als jongeling terugkijkend op ‘t werk van de, toen al, oude heer.
Ik kende enkele prachtige nrs, maar die leken allemaal los van elkaar te staan. Een verzamel-cd bleek altijd weer tot een teleurstelling uit te draaien. 2 Toppers & 12 prutseltjes. Napster & consorten bestonden nog niet om je eigen verzamelaar samen te stellen.

Totdat in de Volkskrant de top-10 van Sinatra-must-haves werd gepubliceerd. Ik geloof samengesteld door de voorzitter van z’n nederlandse fanclub. ‘Cycles’ was volgens de man de mooiste plaat die Sinatra had gemaakt. ‘t Meest complete album. Gemaakt op een keerpunt van z’n leven.
Ik ben naar de cd-boer gerend. Of eigenlijk was ik op de fiets. Vervolgens heb ik thuis 3 dagen lang alleen maar ‘Cycles’ gedraaid. 3 Dagen lang heb ik aan vergeten liefdes gedacht.

Zo af & toe gebeurt dat nog wel ‘ns in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *