Documenten

Er staan 2 mails gevuld met documenten op me te wachten. Eigenlijk wel meer, want voor de zekerheid heb ik ze beiden doorgestuurd naar m’n andere mailadres. Om de mogelijkheid dat ik in de copyshop m’n wachtwoord niet uit m’n hoofd kan peuteren.
Dat soort dingen gebeuren nl. Dat soort dingen laat mijn hoofd gebeuren als een soort kortsluiting & de veiligheidspal verzet moet worden op een wel heel ongemakkelijk moment.

Dus probeer ik zo’n situatie voor te zijn. Een buffertje van extra zekerheid. & Met die extra zekering is er een kans dat alles blijft werken.

Zet mij aan die documenten, laat me vertellen waar al die documenten voor dienen & wat ‘t groter plaatje is, ik geloof dat ik dan rustiger zou kunnen worden.
Maar staande in de copyshop gister was ‘t een grote stapel, die ik grotendeels niet aan hoefde te raken gelukkig, maar de cruciale, de nog door mij in te vullen, de te kopiëren, signeren, terug te digitaliseren documenten, die zitten momenteel in m’n buik. Ze doen een klomp in de onderbuik voorover hangen & een circulatie van warmte van de rechter- naar de linkerkant stromen. Je zou zeggen dat er een begin & een eind aan waar te nemen zou zijn, maar ‘t bestaat uit oneindigheid rechts naar oneindigheid links. Waarbij ik soms uit ‘t hoofd verlies waar die beide zijdes zich ook alweer bevinden.

Ik sta daar in de copyshop te copyshoppen. Dat is een ander concept dan gewoon kopiëren.
‘t Is zorgvuldig proberen te bedenken wat ik tijdens deze actie nodig heb, net zo geconcentreerd opsommen wat 1st moet, wat later, wat laatst & hoeveel stappen daartussen zit. Vervolgens, of eigenlijk tussen die stappen door, proberen te analyseren (sorry, er bestaat geen ander woord momenteel: ik ben totaal copyzoek) hoe ik de gekopieerde ondertekende documenten terug digitaal krijg, zodat ze weer deel van de grote stapel worden & in bulk mijn aanvraag voor een uitkering moeten bewerkstelligen.

Ik grimlach om m’n zelfbedachte werkwoord plus zelfstandig naamwoord voor deze warrelende puinhoop in hoofd. Durf vervolgens geen hulp te vragen & weet dat ik me nog een dag door klompgevoel, warmtecirculatie, copyzoek, & nog veel meer, heen zal moeten bijten.

Zijperspace werd een nachtje op stil gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *