druk

‘t Is druk hier. ‘t Is hier altijd druk. Ik zou 2 levens moeten hebben, met gebruikmaking van slechts 1 dosis hersenen. Dat is bij mij misschien nog net aan genoeg. Ik zie toch alles tegelijk in m’n enkelvoudige leven. 2 Maal enkelvoudig & 1 maal de registratie daarvan, da’s hopelijk toereikender.
Helaas kan ik me momenteel slechts in 1 ding tegelijk verdiepen. Dat is vooralsnog niet voldoende. Ik heb 2 lichamen, 2 levens nodig.

Ik zou bijv 2 boeken tegelijk willen lezen. Nu ligt er altijd 1 op ‘t punt om verder gelezen te worden, terwijl een ander achter elkaar door mij verslonden wordt. Soms wil ik ook perse een film op tv zien. Ik begin soms wel aan zo’n film (een enkele keer neem ik zo’n film nog op) maar vervolgens besluit ik na ong een kwartier dat ik m’n tijd zinniger kan besteden. ‘t Is nl druk hier, er is nog zoveel te doen. M’n aandacht moet zich richten op meer dingen dan zomaar een film.

Zoveel gebruiksaanwijzingen die ik nog door moet lezen. Ik weet nog lang niet de combi-magnetron optimaal te gebruiken. De telefoon funktioneert, daar maak ik me niet druk om, verdere funkties hoef ik daarvan niet te ontdekken; ik kom er toch niet aan toe. Maar die magnetron, dat zou handig zijn. Kan ik misschien ‘ns wat andere maaltijden produceren. Maar ik heb ‘t te druk. Ik heb nog veel meer dingen te doen.

Er stond een jongen aan de bar te wachten tot hij kon bestellen. Terwijl ik ‘m uiteindelijk hielp, deed ik tegelijkertijd de bestelling van de man die naast ‘m stond. De ene tap vulde ‘t laatste beetje van ‘t 1e glas, terwijl ik met de andere tap begon aan ‘t 2e glas. Da’s handig, bespaart tijd. Ondertussen zette ik ‘t glas alvast neer voor ‘t glaasje fris & pakte ik de vieze glazen van de bar om ze bij de spoelbak neer te zetten. De bar hoort zo leeg mogelijk te zijn. & Aangezien ik een seconde de tijd had, terwijl de tap liep, maakte ik mezelf zodoende optimaal nuttig.
‘Tjemig,’ zei de jongen, ‘ik heb nog nooit zo snel een barman bier zien tappen.’
Ach, voor mij is ‘t routine, denk ik dan. Ik heb ‘t nou 1maal altijd druk. Bier tappen is zodoende voor mij een verzetje, waarbij ik me kan ontspannen. Alles is tenslotte overzichtelijk. Er zijn niet al te veel aspekten die mijn aandacht kunnen afleiden.

Er zijn nog ontzettend veel bladen & boeken over bier die ik niet gelezen heb. Ik heb ‘t te druk. Ik heb in ieder geval te weinig tijd. ‘t Zou prettig zijn als ik ze gelezen heb, voordat ik richting Engeland ga. Ik ben echter bang dat ik er minstens 3 weken over zou doen, ook al besteed ik al m’n vrije tijd er aan (& lees ik stiekem in m’n baas z’n tijd).
Ik zou ook nog zo graag m’n comp begrijpen. Liefst Linux ook. Alle muziek downloaden die ik interessant vind. M’n meel ordenen volgens een logisch systeem. M’n huis schoonmaken. M’n hoogslaper afmaken. ‘t Laatste beetje blanke hout de definitieve kleur geven. Wat meer aandacht aan m’n maaltijden besteden. Zo af & toe nog ‘ns uitgaan. Tijd hebben voor vrouwen. M’n tuin opknappen. Alle namen van plantjes & vogels uit m’n hoofd leren. Bij al m’n vrienden op bezoek. Nog 30 andere boeken lezen. Ik wil ze morgen uit hebben.

& 10 stukjes per dag schrijven over Zijperspace, maar ‘t leven is daar te kort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *