dutch bloggies 2006

We zijn maar ‘ns begonnen. ’t Vergt nl nogal wat tijd. Ok, dan doen we ’t stapje voor stapje, maar da’s om alles gedegen voor te kunnen bereiden. Straks komen we in een stroomversnelling terecht, maar dan hebben we tenminste over alles nagedacht.

Maar we wilden niet de hele tijd in ons uppie nadenken. We zijn immers webloggers. Pur sang. Anders ga je dit soort evenementen niet organiseren. Anders zou je als organisatie niet een clubje van 3 zijn met totaal 15 jaar weblogervaring. Dan ben je snel geneigd om van alles naar buiten te brengen. Dan ben je de hele tijd aan ’t aftasten hoe ’t bij de rest van ’t publiek leeft.
’t Overbekende kijkcijfersyndroom. Alle tellertjes worden uitgepluisd, alle referers nagetrokken.

Om ons nog een beetje met ’t webloggen zelf te laten bezighouden, hebben we aan de site meteen maar een weblog toegevoegd. Dat we kunnen ‘communiceren’, noemden we dat in de aanloop naar de lancering toe. Ach, de bezigheid moet een naampje hebben.
Feit is wel dat we ’t fenomeen wat verder kunnen uitdiepen. ’t Is nl best gek dat je prijzen uit wil delen. Dat je de 1 wil belonen & de ander negeren, om ’t maar ‘ns cru te zeggen.

Dus bedacht ik dat we dan ook aandacht aan andere awards kunnen besteden. Waar ligt hun motivatie, hun kwaliteit, hoe ver gaat hun contact met ’t publiek & kun je dan uiteindelijk nog spreken van terechte winnaars? & Belangrijker misschien: hoe verhouden wij ons tot de organisatie van die awards?

We zijn bezig dus. Dat is ook een reden om de site nu al online te brengen. Mensen kunnen nu zien dat er ontwikkeling in zit, dat er iets aan de hand is. Ze kunnen ook zien dat we nog lang niet alles zeker weten.
Ok, ’t grote plan is er. Maar wat worden de categorieën, wie komen er in de jury, wat wordt nou de datum dat de uiteindelijke uitreiking gaat plaatsvinden?
We zijn dus ook nog wel even bezig.

Ik schrijf ondertussen verder. Meer dan ooit. Hele dagen, nou ja, ½e dagen zit ik achter de computer om van alles & nog wat te verzinnen & dat op deze of gene weblog te plaatsen in een beetje fatsoenlijke tekst, of anders om via meel te versturen naar mensen waar wij contact mee zoeken of al onderhouden.
’t Toetsenbord bewijst de laatste tijd dat ’t z’n geld dubbel & dwars waard is.

Is ’t nu alleen zaak dat ’t straks gaat leven. Dat mensen weten dat de Dutch Bloggies er aan komen, zijn begonnen, dat we op de achtergrond onze best doen ’t zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, dat men kan gaan nomineren, stemmen iets later.
Daarom schrijf ik dit. Dat jullie even komen kijken naar ons nieuwe kindje: Dutch Bloggies 2006.

Gaan we straks weer over op de orde van de dag in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *