eno/byrne

In de tijd dat 'My life in the bush of ghosts' verscheen vond ik de hoes prachtig. Maar tijd maakt schoonheid vergankelijk. Daarom maar de 2 heren, de 2 helden van toen geplaatst.

Als een bezetene heb ik afgelopen week muziek van Brian Eno binnen zitten halen. ‘t Lukt me nu 1maal niet iets op m’n gemak te doen. Alles moet xplosief meteen, impulsief & fanatiek, vaak ook ondoordacht.
Pas toen ik alle nrs binnen had, ging ik uitzoeken wat ‘t allemaal was & van welke plaat ‘t 1 & ander afkomstig was.

Zo kreeg ik per ongeluk ook alle nrs van ‘My life in the bush of ghosts’ op m’n harde schijf, de plaat die hij samen met David Byrne had gemaakt. De plaat die ik al eerder had geprobeerd te downloaden, maar onder de naam David Byrne leken al die nrs geweerd te worden door Audiogalaxy. Beschermd of iets dergelijks. Zodat Audiogalaxy geen proces aan z’n broek kreeg van David Byrne.

Jarenlang had ik ‘My life…’ op niet meer dan een cassette; nooit heb ik de moeite genomen de cd te kopen. Eigenlijk schandalig: 1 van de mooiste & belangrijkste platen in de muziekgeschiedenis & ik schaf ‘m niet aan. Ik kopiëer ‘m slechts op cassette of haal ‘m van ‘t internet. Elke keer als ik bij m’n cd-boer ben, is er blijkbaar belangrijkere muziek om aan te schaffen.

Edoch, ik kan ‘m nu in ieder geval aan zetten wanneer ik wil.

Tenzij ik Zijperspace verlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *