goedmakertje

Eigenlijk is m’n hele dag bedorven door ‘t weer. Niet dat ik me er wat van aantrek als ik de straat op ga. Weer of geen weer, Ton gaat er op uit. Ik stel ‘t hooguit een paar minuten uit als een stortbui zich voordoet; ‘t is nou 1maal lekkerder werken in droge kleren. Fluitend doorsta ik de hevigste miezer & sneeuwbuien deren mij niet. Ook niet in storm-vorm. Daar geniet ik juist van.

Daarentegen laat ik me wel naar huis sturen als m’n droge kleren voor de rest van de vakantie op zijn, & er geen vooruitzicht is op enige droogte.
Waardoor ik hier zit. Al 2 dagen ben ik al thuis. 2 Dagen te vroeg dus.
Ik zie me gedwongen andere bezigheden te vinden, zodat ik de dag niet totaal verveeld hoef door te komen. Ik bracht de ganse dag afgelopen weekend met wandelingen door. Uren waren al voorbij eer ik m’n tent kon opzetten. Nog een uur verder ging ik aan m’n eten beginnen. Uiteindelijk hield ik gedurende de wandeldagen slechts een paar uur over om ontspannend lezend door te brengen.
Nu moet ik weer aan die vrije tijd wennen.

Gelukkig hebben we Wimbledon & 2 nederlanders die in de ¼-finales zijn doorgekomen, dacht ik maandag-avond. Helaas is ‘t daar ‘tzelfde weer als dat ‘t hier is. Misschien nog wel erger. Waardoor ik uren zit te wachten tot ‘t spel wordt hervat. & Uiteindelijk gefrustreerd laat ga eten, omdat ‘t er niet meer inzit voor die dag.
‘s Ochtends zet ik de tv vroeg aan. Zo snel mogelijk wil ik op de hoogte zijn wanneer ‘t spel hervat gaat worden. Ik vergeet helemaal dat ik daarvoor internet kan gebruiken. Al weken kijk ik geen nieuws meer op tv, maar nu zie ik me meermaals gedwongen ‘t RTL-nieuws (Z-nieuws noemen ze dat, weet ik sinds gister) te volgen. Onbewust weliswaar, maar m’n blik blijft op de beeldbuis gevestigd.
Als ik besluit toch maar ‘ns de deur uit te gaan, zie ik me vervolgens in m’n stamcafé gedwongen naar een onscherp beeld te kijken. Zonder geluid; dat zou de lunchklanten onnodig storen. Dus ga ik op gegeven moment maar weer naar huis, want deze tv kan mij niet meedelen of & hoe laat ‘t spel hervat gaat worden. Vlak voor ‘t punt dat er mogelijk gezelligheid aan de bar ontstaat. Nee, ik moet naar huis.

Want Kraai gaat de dag goed maken in Zijperspace.
Update: ‘t Was ‘t wachten meer dan waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *