heimwee

Jan is achter m’n i-meel-adres gekomen via een reaktie die ik op een andere weblog heb geplaatst. Ik weet allang niet meer welke, ‘t is al een tijd geleden. Ik kan me nog wel de strekking van de reaktie herinneren, ‘t ging over heimwee & dat ik blij was bij anderen ‘tzelfde verschijnsel te herkennen, maar daar is ook alles mee gezegd. Ik kon me voor de rest weinig herinneren over de inhoud van ‘t bijbehorend stukje.

Ik reageerde meteen op ‘t meeltje van Jan. Belde ‘m op. Z’n telefoonnr stond tenslotte onderaan ‘t berichtje. Maar kreeg naar aanleiding daarvan zelf niets te horen.
Een xcuus-meeltje leek noodzakelijk. Je moet mensen niet te snel storen, dacht ik. Kleine correctie van m’n impulsiviteit.

Impulsief als ik ben heb ik afgelopen zondag, meteen na binnenkomst van je meeltje, via je mobiel gereageerd. Waarschijnlijk heb je dat ook wel gehoord. Zo niet, dan ben je nog steeds in afwachting van een reaktie. Bij deze dan.
Ik vind ‘t prima om er ‘ns over te praten. Ik weet ondertussen wel een beetje waardoor ‘t heimwee-gevoel bij mij veroorzaakt wordt, hoewel ‘t waarschijnlijk meerdere oorzaken heeft. Ingewikkelde materie is ‘t in ieder geval zeker. Zeker voor een onbenullig meeltje als dit.

Jan stuurde me een meeltje terug. Ik belde vervolgens opnieuw z’n mobiele nr.
Tijdens dat gesprek legde ik ‘m uit hoe ‘t verschijnsel heimwee zich bij mij uit. Ik legde ‘m uit waarom ik me er ondertussen prima bij voel. Ik heb m’n eigen methode ontwikkeld, vertelde ik ‘m, om er zo min mogelijk last van te hebben.

Ik vertelde ‘m eigenlijk verschrikkelijk veel. In nog geen kwartier. Ik wijdde uit over m’n hyperactiviteit; ik bracht ADHD ter sprake, & m’n vraagtekens of ik dat wel zou hebben; ik vertelde ‘m hoe geordend bepaalde delen van m’n huis zijn, & waarom; & vervolgens nog veel meer.
Jan vond ‘t machtig interessant. Hij had er tot dan toe niet bij stilgestaan. ‘t Leek ‘m verschrikkelijk interessant er een onderwerp van te maken. Maar hij moest nog overleggen met de redaktie van ‘Kaap de Goede Hoop’.

‘t Leek mij ook verschrikkelijk interessant.

Maar ondertussen zit ik te denken aan al die verloren vakanties buiten Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *