inspiratieloze mededeling

Bij gebrek aan inspiratie deel ik u ’t volgende maar even mee. Wellicht ten overvloede.

Nog maar 21 nachtjes slapen.
& Dan vier ik ’t niet. Hoewel ik wel vrij zal zijn. Ondanks de normale zondagse arbeidsdag die de zondag doorgaans voor mij is.
Nee, ik wil niet werken op m’n verjaardag. Ik kan me de dag niet heugen dat ik m’n wél op m’n verjaardag heb gewerkt. Wel dat ik gewoon evengoed naar school moest. Ik geloof dat ik zelfs wel ‘ns een repetitie op m’n verjaardag heb moeten maken.
Schandalig. Een verjaardag moet een vanzelfsprekende vrije dag zijn. Een beetje je bezig houden ten dienste van anderen op een dag waarop je je eigen bestaan zou moeten vieren & alle plezierige aspecten daarvan. De dag dat je verjaart is méér een feestdag dan al die andere van overheidswege ingestelde vrije dagen. Dan moet je zelf kunnen kiezen wat je gaat doen. Dan moet je de vrijheid hebben om de hele dag uit je neus te eten, je ongans te zuipen aan diverse alcoholische versnaperingen in ’t gezelschap van mensen die dit ook wel kunnen waarderen, of om een blokje om ’t huis te lopen. Je verjaardag is tenslotte de leukste dag van ’t jaar (behalve dan sinterklaas & ’t bokbierfestival).
Dat zal ik dit jaar niet doen. Tenminste, ik ga ’t niet plannen zoals ik voorgaande jaren gewend was te doen.

Dit omdat, ik heb ’t al enkele keren gemeld, ik dit jaar 15.000 dagen oud zal gaan worden. Dat gebeurt een mens ook niet al te vaak. Zeggen & schrijven slechts 1 keer, & dan moet ‘t ‘m ook nog meezitten.
Nog 46 nachtjes te gaan. Vandaag ben ik zogezegd 14.954 dagen oud. ’t Duurt dus niet lang meer. Slechts 25 dagen na m’n 41e verjaring. Of eigenlijk: precies 25 dagen! Wat de 5e Mei ’05 de 125e dag van ’t jaar maakt (aangezien mijn verjaardag doorgaans, of eigenlijk: 3 maal in de 4 jaar, op de 100e dag van ’t jaar plaats heeft).
Ach, daar heb ik ’t al lang & breed over gehad. Een jaar geleden al. Ik zal de mensen daar niet nogmaals mee vermoeien. Dat doe ik in ’t dagelijks leven al meer dan genoeg.
‘Wanneer word je dan 15.000 dagen oud?’ is een vraag die nl regelmatig aan me wordt gesteld als ik ’t weer ‘ns niet kon laten te benadrukken dat ’t bijna zover is.
‘Op hemelvaartsdag, op de 125e dag van ’t jaar, op 05-05-05, op bevrijdingsdag, 25 dagen na m’n verjaardag, op de kop af 60 jaar na de bevrijding. & Jij mag ook komen.’
Men zou me moeten horen. Bij ‘t 1e gedeelte keert de gemiddelde mens zich al vermoeid om, op zoek naar een enigszins meer rustgevende gesprekspartner, waardoor ze de daadwerkelijke uitnodiging missen. Ik zal waarschijnlijk al dat reeds lang bestelde bier in m’n 1tje op moeten drinken. Me intraveneus met de 3 tapkranen moeten verbinden. & Dan maar hopen dat ’t toch nog op is, aan ’t eind van de dag. Dat die 15.000e verdagdag niet zinloos voorbij is gegaan.

Daarom vier ik ’t dus niet, m’n verjaardag. ’t Zou een beetje dubbelop zijn. Maar ik kon ’t niet over m’n hart verkrijgen te gaan werken. Dat is toch ook weer te veel van ’t goede. Ik werk wel weer met kerst. & Oud & nieuw.
Maar zeker niet op 05-05-05.

Dan zijn er andere dingen te doen in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *