instinkt

Wat een genot bier te drinken als je ‘t jezelf een paar dagen hebt moeten onthouden. Nou ja, ‘moeten’ is niet ‘t juiste woord; ‘t was meer dat ik er totaal geen trek in had & er daardoor niet aan dacht.
Totdat vanmiddag tegen mij de opmerking werd gemaakt dat ik in deze toestand vooral veel moest drinken. & Bij veel drinken denk ik nou 1maal automatisch aan bier. Ik wilde 1st ‘t risico niet nemen, misschien zou ‘t wel een averechts effekt geven, maar door de gedachte was ‘t verlangen ontstaan.

Men heeft wel ‘ns een test gedaan met zieke kleine kinderen. Ze werden in een ruimte gezet met div soorten voedsel: appels, lollie’s, drop, pindakaas natuurlijk ook, & daarnaast levertraan. ‘t Grootste gedeelte van de kinderen koos automatisch voor de levertraan.

Nou ben ik allang geen kind meer & ver verdwaald van m’n instinktieve driften. Daarnaast heb ik me in m’n jeugd nooit voor kunnen stellen dat men vrijwillig levertraan kan slikken, maar god, wat was dat bier lekker. & Wat was ik blij aan ‘t verlangen te hebben toegegeven.

Niet de instinkten, maar de verlangens bepalen ‘t welzijn van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *