lay lady lay

Ik had een woning nodig. Ik ging voor de 2e keer in m’n leven een poging ondernemen in Amsterdam te wonen. Maar waar haalde ik onderdak zo snel vandaan?

Pam was nog maar net terug van vakantie, maar zij had al een methode om aandacht voor haar zoektocht te verkrijgen. Ze zou samen met haar vriendin Deborah in de etalage van de American Discount gaan zitten. Moest ik ook gaan doen. Gezeten achter een buro mocht je een paar uur lang de voorbijgangers kenbaar maken dat je woningzoekende was. Kreeg je nog een boekenbon voor bovendien.

Terwijl ik daar zat, papiertjes ophoudend met ‘Kijk ‘ns wat voor leuks u tijdelijk in uw huis kunt zetten’, werd ik opgemerkt door de x-vriendin van Maarten, die ooit in m’n jongerencentrum in Den Helder had opgetreden. Maarten trad vervolgens in kontakt met mij & ik kon 2 weken op zijn huis passen. Vanuit Amsterdam zelf was ‘t altijd makkelijker zoeken, was de gedachte.

Dus kwam Pam gedurende die 2 weken af & toe bij me logeren. Als we met z’n 2-en waren zochten we in de gigantische platenverzameling van Maarten naar leuke muziek. Dat gebeurde niet vaak, want Deborah was er natuurlijk ook regelmatig. ‘t Waren tenslotte vriendinnen, die maar wat graag ‘t uitgaansleven in Amsterdam wilden ontdekken.
Daarnaast hadden we ‘t erg druk met elkaar; Pam was net terug van vakantie, had opnieuw de vrijheid geproefd, & was niet van zins zich sterk aan mij te binden. Daar moest veel over gepraat worden. Tijdens die conversaties was ‘t moeilijk zoeken in de platenkollektie van Maarten.

Op ‘t moment dat we de conversatie hadden afgerond & onze tijdelijke conclusies aan ‘t testen waren, de kwaliteit van Maarten’s tapijt op ruwte controleerden, mijn knieën & de billen van Pam op reakties met dat tapijt bestudeerden, konden we opnieuw moeilijk tijd vinden voor de muziekkeuze.
Dus draaiden we de hele tijd ‘tzelfde nr.
‘Kan je erbij?’ vroeg Pam.
‘Ja, als je ff meebeweegt, kan ik nog net bij de naald. Snel, anders begint dat vervelende volgende nr weer.’

& Ze vlijde zich opnieuw neer in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *