lelijk

Astrid heeft gelijk. Als je een lelijk mens ziet, ga je meteen denken van: ‘God, zou ik er ook zo uit kunnen zien?’ Of: ‘Zouden mensen die indruk van mij ook kunnen hebben?’
Waardoor wij knappe mensen, mensen die er op welke leeftijd ook er best wel mogen zijn, lekker van lijf & leden, je krijgt meteen trek in zoenen als je mensen als ons in ‘t vizier krijgt; waardoor wij knappe mensen dus aan onszelf gaan twijfelen. We worden onzeker, of anders krijgen we wel ‘t gevoel dat we de andere lelijke mensen moeten helpen. Waarom denk je anders dat al die anti-rimpel-crêmes zijn uitgevonden? Niet voor de knappe mensen. Die waren al knap. Die moeten slechts dmv advertenties & filmpjes de lelijke mensen ervan overtuigen dat ‘t echt een goed idee is om die lelijke rimpels weg te werken.
‘t Zou dus beter zijn dat er minder lelijke mensen op de wereld waren. Dat gaat minder ten koste van ‘t humeur van de knappe mens & dat zal uiteindelijk ook behoorlijk kostenbesparend blijken te zijn. Want wie heeft er dan nog dure anti-rimpel-crêmes nodig? Of psychische begeleiding vanwege een minderwaardigheidcomplex?
Wij niet in ieder geval. Hè, Astrid?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *