liftlog 4

Via Den Oever van Amsterdam naar Den Helder is een omweg, maar ik wist ondertussen uit ervaring dat ik altijd wel aankwam. Bovendien was de route naar de afsluitdijk over een snelweg. ‘t Zou misschien nog wel sneller gaan dan de kleine etappes die noodzakelijk waren tussen Alkmaar & Den Helder. Ik accepteerde ‘t aanbod van de man, die onderweg terug naar Leeuwarden was, meteen.

Zonder 1st ff geroken te hebben. Dat was m’n grootste fout. Ik had m’n neus de auto moeten laten verkennen. Ik had vast ‘nee’ gezegd als ik me de geur gerealiseerd had. Een smoes zou zeker spontaan in me opgekomen zijn. Bijv dat ‘t onhandig was via Den Oever te gaan, omdat je aan ‘t eind van de snelweg niet makkelijk een volgende lift zou kunnen krijgen. Of dat ik in ieder geval via Alkmaar wilde om m’n broer te bezoeken.

Ik zat al, toen ik me de geur realiseerde. ‘t Was geen stank, daar was ‘t niet te doordringend voor, maar gedurende de rit drong ‘t steeds dieper tot me door. M’n neus in, naar achter, verder m’n lichaam drong ‘t binnen, m’n kleren in. Ik was bang dat ik de geur ook ging uitademen. Net als de man zelf, die me de lift had aangeboden.
Want ‘t kwam uit z’n mond, concludeerde ik na een 20-tal km. Een zoet, maar bovenal verschrikkelijke zurige lucht kwam er uit z’n mond tevoorschijn, als-ie praatte. & Dat deed-ie aan 1 stuk door.

Of ik wel ‘ns naar de hoeren was geweest.
Nee, nog nooit.
Nou, hij kwam er net vandaan. De hele nacht weggeweest. & ‘t Was ‘t geld waard. De hele nacht!

Ja, thuis zaten z’n vrouw & dochter natuurlijk. Die dachten dat-ie weer een belangrijke opdracht aan ‘t binnenhalen was. Die wisten niet beter. Of misschien wist z’n vrouw ‘t wel.
Uiteindelijk beduvelde bijna iedere man toch z’n vrouw? Waarom is ‘t anders altijd zo druk op de wallen?
Ze wist vast wel dat bijna alle mannen hun vrouw beduvelden. Op een gegeven moment heb je nl geen sex meer met elkaar. & De vrouw, zijn vrouw in ieder geval, merkte evengoed dat de man er wél behoefte aan heeft.

Op een gegeven moment heeft-ie ‘t opgegeven, vertelde hij. Hij deed geen pogingen meer om sex met z’n vrouw te hebben. Hij ging voor ‘t 1st naar Amsterdam.
Fantastisch. ‘t Kostte wel een duit, maar dat was ‘t ook waard.
Heb jij ‘t nooit gedaan? Hij vroeg ‘t nog een keer.
Nee, nooit. Ik zou niet weten wat ik daar moest doen. & Ik meende ‘t.
Tegenwoordig ondernam-ie 1 keer per maand een uitje naar Amsterdam, want daar was toch uiteindelijk de beste kwaliteit te verkrijgen, de meeste variatie.

& Ze konden ‘t niet merken in de portemonnee, want hij hield gewoon elke keer wat zwart geld apart. Hij was nou 1maal aannemer. In de bouw, daar kan dat. In ieder geval zonder dat z’n vrouw ‘t merkte. Die kreeg gewoon elke maand haar geld voor ‘t huishouden. & Z’n dochter elke maand genoeg zakgeld. Nee, ze mochten niet klagen.

Prachtig, man. Ik zou ‘t toch ook ‘ns moeten proberen, als ik genoeg had van m’n vriendin. Je hebt zo’n vrouw voor de hele nacht. Of in ieder geval lang genoeg om aan je trekken te komen.
Hij reserveerde de dame in ieder geval voor de hele nacht, tot ‘s morgens vroeg, want dan kon hij ‘s ochtends weer terugkeren naar z’n werk & ‘s avonds naar huis. Naar z’n vrouw & dochter.

Zouden ze dan niet merken, dacht ik, dat-ie een zurige lucht met zich meedraagt op ‘t moment dat-ie thuiskomt? Een zoet-zure lucht. Die niet lang te harden is. Waardoor je de neiging krijgt alleen nog maar door je mond adem te halen.
Ik mocht roken in z’n auto, maar dat loste niets op. Ook al rookte hij net zo hard mee. Ook al zetten we de raampjes open. De geur bleef aanwezig. Ik was bang dat ik de geur met me mee zou blijven dragen, onderweg naar huis.
Voorlopig voor mij geen hoer aan m’n lichaam, als dat zoveel geur met zich meebracht. Elke keer als de man z’n mond opende werd de geur sterker. Zou ‘t zo ook bij de hoeren ruiken? Voor mij geen hoer, of moest ik prostituée denken?

Hij zette me af. Ik ging verder liften. De geur zat nog in m’n neus.

Misschien nam ik ‘t wel mee naar Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *