lijflog 5

‘t Lichaam moet geprepareerd worden. Ik heb er alleen geen tijd voor. Te kort van te voren heb ik bedacht dat ik net zo goed een paar xtra dagen vrij kon nemen, zodat iets van een vakantie zou kunnen ontstaan. Die ik dan net zo goed als vakantie kon door gaan brengen.

Spiroflor Srl-gelei, tegen spierpijn. Ketoconazol, tegen irriterende zweetplekken. Gerlachs Gehwol voetcrème, een demonstratie-pakketje ‘voor sterk vermoeide voeten en zwaar belaste huid’. Paracetamol, je weet maar nooit of je een te gezellige dag tegenkomt. Ompeed; dat zijn perfekte blarenpleisters, alleen altijd in een grote maat. Zonnebrandcrème factor 10, voor de 1e dag. Tandpasta, ‘t leven bestaat niet zonder. Nasonex, voor de broodnodige ademhaling. Murray’s super light, maar slechts een heel klein beetje.
Geen zinkzalf, geen deo, geen Prikweg, geen aftershave-balsem, geen Cardiflor.

Vaak bereid ik me, met nog weken te gaan, er op voor. Vele kms in de omtrek van Amsterdam bewandel ik dan. Zonder rugzak weliswaar. De rug moet noodgedwongen later wennen aan de zware taak van 10-12 kilo.
Ditmaal zullen ook m’n voeten moeten wennen. Ook aan de zooltjes die nog maar net voor € 28,50 zijn verbouwd. M’n schoenen zelf kennen ze inmiddels wel van dagelijks gebruik.

Zoals alle voorgaande keren neem ik me voor dat ik ‘t rustig aan ga doen. Zoals alle voorgaande keren weet ik dat ik me daar 1½e dag aan houd. M’n lichaam zal daarna worden uitgeleefd door de adrenaline die in m’n kop ontstaat. Doorlopen, doorlopen, lijkt ‘t te schreeuwen straks.

Vooralsnog is ‘t nog rustig in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *