marvin gaye

Ik doe al een aantal jaren niet meer aan moederdag. Vind ‘t een te commercieel gebeuren, waarbij ‘t totaal aan spontaneïteit ontbreekt. M’n moeder weet ‘t intussen; ze verwacht niet meer dat ik speciaal daarvoor richting Den Helder vertrek.

Ik was echter wel op zoek naar een nr met een verwijzing naar moeder. Kwam ‘t nr van Marvin Gaye tegen, met de vermelding ‘mother, mother’. Die kende ik niet, maar ik vermoedde wel dat ‘t met ‘What’s going on’ te maken had. Na ‘t binnenhalen ervan bleek ‘t gewoon ‘t titelnr te zijn.

De plaat in z’n geheel is al jaren 1 van m’n favorieten. Ik had ooit gehoord dat ‘t ‘t beste album van Marvin Gaye was & heb ‘m onmiddellijk gekocht toen ik ‘m vervolgens in de uitverkoop zag staan. ‘t Is ook de enige die ik op cd gekocht heb ter vervanging van de onmogelijkheid de lp te kunnen draaien. & Vervolgens heb ik bovendien de ‘Deluxe Edition’ gekocht (& de oude cd weggegeven aan een vriendin).
‘t Is de enige plaat die ik door de jaren heen kan blijven beluisteren, zonder dat ik de gedachte krijg dat ik ‘m al te vaak gehoord heb.

Voor de rest heb ik er niets over te vermelden (verwacht geen hoogstaand stukje over iets wat op zichzelf al verschrikkelijk mooi is). Men zou gewoon onmiddellijk de platenzaak in moeten lopen & de cd aanschaffen. & Bij ‘t beluisteren een paar keer bedenken wat er nu eigenlijk aan de hand is.

Dat vragen we ons in Zijperspace al een levenlang af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *