masterplan

Ik had een masterplan. Ik had ‘t helemaal voor elkaar. Goed over nagedacht, tot in de puntjes voorbereid. Zodat ik evengoed behaaglijk vast zou kunnen slapen, ondanks ‘t vroege tijdstip & ‘t gebrek aan alcohol.

‘t Is een kwestie van vooruit denken als je vanaf 10 uur ‘s avonds tot de volgende ochtend, na ‘t onderzoek, nuchter moet zijn. Kwestie van plannen.
Zorgen dat je bijtijds eet, ipv ‘t gewone tijdstip van ¼ over 10. Zorgen dat je voor de maaltijd een leuke hoeveelheid bier hebt geconsumeerd, zodat de slaap toeslaat na de maaltijd. & De slaap alle zorgen van slechts water mogen drinken doet vergeten. Oja, & thee, maar dat alleen zonder suiker.
Da’s de theorie.

‘t Betekende in de praktijk dat ik bijtijds Eindhoven moest verlaten; onderweg een biertje of 2 kon consumeren; thuis tijdens ‘t bereiden van de avondmaaltijd ook nog 1; & ‘t eten vlak voor 10-en verorberd zou kunnen zijn, waarna ik al lezend in bed in slaap zou vallen van een leuke, gezellige, enerverende dag, met een beetje alcohol.

Dit model hield geen rekening met roekeloze taxi-chauffeurs op de Dam, die plotseling hun kar voor je fiets kunnen parkeren. Evenmin hield ‘t rekening met vriendjes van taxi-chauffeurs die je gaan bedreigen zogauw je een vergoeding wilt voor de schade aan je fiets, vanwege zijn onoplettendheid. Verder zat in dit plan niet verwerkt de mogelijkheid dat er verslag gedaan moest worden op ‘t politie-buro over dit akkefietje; aangifte gedaan moest worden van de schade & ‘t buro op de hoogte gesteld moest worden van ‘t feit dat je door 4 mensen bent bedreigd, die beweren getuige te zijn geweest van ‘t voorval, maar daarentegen pas 5 minuten later arriveerden.
Dat past nou 1maal niet in een logische kansberekening vooraf, van mogelijke gebeurtenissen tijdens de tocht naar huis.

Resultaat is een lege maag, een glas water voor de neus, de neiging steeds weer op te staan om iets te eten uit de ijskast te trekken, een verschrikkelijke afwezigheid van ook maar enige behoefte aan slaap, & een bovenmatige behoefte elke taxi-chauffeur voortaan de weg af te snijden om vervolgens voor de auto op straat te gaan liggen, met je mobiele telefoon gereed op ‘t algemeen geldende alarmnr.

De taxi-mafia bestaat nog steeds in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *