ott

Ik ben eigenlijk wel een mens van rituelen. Dat doet zich momenteel spreken door de behoefte de laatste avond voor m’n verblijf van 6 dagen elders dan thuis, anders te maken dan de voorgaande. Of die volgen.

Ik draai vanavond bijv de hele tijd muziek die ik een week zal moeten missen. Waarvan ik ‘t ook erg vind dat ik ‘t moet missen. Dat kost veel selekteerwerk. Dat dwingt een mens tot keuzes maken.

Helaas kon ik mezelf niet toestaan een hap bij de surinamer te halen. Er staan momenteel te veel maaltijden in m’n koelkast die een bepaalde houdbaarheidsdatum hebben. Niet veel verder dan de datum van terugkeer. & Ik kan ‘t niet over m’n hart verkrijgen maaltijden weg te gooien. Bij een week afwezigheid moest er dus in ieder geval 1 van die voorbereidde bakken verorberd worden.

Tijdens ‘t bij elkaar zoeken van m’n spullen, ‘t ordenen & economisch inpakken in m’n rugzak, ben ik aangewezen op ‘t mezelf fêteren dmv een xquise flesje bier.
Men zou kunnen vragen: doe je dat niet dagelijks? & Ik kan ‘t niet anders beantwoorden dan: ja, dat doe ik dagelijks.
Maar nu weet ik wat ik mezelf voorschotel. Nu zijn ‘t biertjes waarvan ik al tijden denk: dit is bier waar ik écht van kan genieten. Zonder beroepsmatig te gaan proeven.

Momenteel heb ik OTT voor me staan. OTT staat voor Old Tongham Tasty. Tongham, de plaats schuin onder London waar ik afgelopen zomer tijdens m’n wandeling spontaan besloot om ff de plaatselijke brouwerij te bezoeken: The Hogs Back Brewery. Op ‘t terrein van de brouwerij aangekomen liep ik de 1e de beste man waarvan ik dacht dat-ie daar werkte tegemoet met de mededeling: ‘Hello, I’m selling your beer.’
Waardoor ik om 12 uur ‘s middags in hun koelruimte 5 soorten bier kreeg voorgeschoteld (‘This one you gotta taste, this is something special’), men mij uitgebreid rondleidde door de brouwerij & me een t-shirt kado werd gegeven als goede herinnering (‘Then you can promote our beers’).

Daarom zit ik nu hier. Thuis, de avond voordat ik weer op vakantie ga. De avond voor de dag dat ik de volgende wandeling ga maken. Met een ‘full pint of OTT’.

In welke tegenwoordig tijd leven we eigenlijk in Zijperspace?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *