persbericht

De vaste lezers van Zijperspace zullen dit wellicht niet verwachten, maar aangezien ik afgelopen tijd, zittend in m’n stoel achter de computer, vooral druk ben geweest in ‘t organiseren van ‘tgeen hier onder zal staan vermeld & zodoende m’n bijdrage heb geleverd aan de de bewuste tekst, waarbij ik er aan toe moet voegen dat elke publiciteit die ik, middels dit openbaar maken, kan genereren meegenomen is, leek ‘t me gepast, nee, zelfs een noodzaak, ‘t persbericht alhier te plaatsen, zonder afsluiting weliswaar met een regel waarin Zijperspace genoemd, zelfs die traditie wordt zowaar eens niet nageleefd, maar waarbij het wel geïntroduceerd met een ouderwetse, soepel lopende, maar o zo kenmerkende ellenlange volzin.

Op 1 januari gaan de verkiezingen voor de beste weblogs in Nederland, de Dutch Bloggies, van start. Vanaf die datum kan het Nederlandse publiek drie weken lang over vijftien verschillende categorieën zijn nominaties aandragen op dutchbloggies.nl. Naar aanleiding van die eerste ronde krijgen enerzijds het publiek, anderzijds een deskundige jury vanaf 1 februari de mogelijkheid uit de lijsten van meest genoemde nominaties de uiteindelijke winnaars te bepalen. De Dutch Bloggies 2006 worden georganiseerd door het online weblogmagazine About:Blank.

Het publiek kan zijn stem uitbrengen in de drie belangrijkste categorieën: Best Geschreven Weblog, Best Vormgegeven Weblog en Beste Weblog. De jury zal zich buigen over álle veertien categorieën. Door middel van de keuze voor veertien categorieën probeert de organisatie een zo groot mogelijke variëteit aan weblogs onder de aandacht te brengen. Een van de doelstellingen van het organiseren van de Dutch Bloggies is om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met het fenomeen webloggen, dat inmiddels niet alleen maar een medium voor computertechneuten en internetfreaks is. In 2005 heeft het gebruik van weblogs een grote vlucht genomen. Tegenwoordig worden weblogs
onderhouden door mensen van diverse pluimage, waardoor er een grote diversiteit aan weblogs is ontstaan; het kan een communicatiemiddel voor iedereen zijn, jong en oud, en het biedt de mogelijkheid op zeer uiteenlopende terreinen te berichten over al dan niet belangwekkend
nieuws.

Categorieën zullen dit jaar, naast de reeds genoemde, onder meer ‘Beste Linklog’, ‘Beste Lijflog’ en ‘Beste Fotolog’ zijn. Dit zijn categorieën die de afgelopen zes edities van de Dutch Bloggies al meermaals gebruikt zijn. Daarnaast zal er dit jaar echter ook sprake zijn van nieuwe categorieën als ‘Beste Post’ (beste artikel op een weblog) en ‘Beste WBN’ (beste Weblog van Bekende Nederlander).

Bekendmaking en uitreiking
Op zaterdag 11 maart 2006 zullen de uiteindelijke winnaars van de Dutch Bloggies bekend gemaakt worden. Net als voorgaande jaren zal dit plaatsvinden in het Museum voor Communicatie in Den Haag. Vanwege een nauwere samenwerking van de Dutch Bloggies-organisatie met het museum zal de award voor “Beste Weblog” dit jaar ‘Muscom Beste Weblog Award’ gaan heten.

Over About:Blank
About:Blank is een weblog, tegelijkertijd een e-zine, voor en door webloggers. Het is de vierde keer dat de redactie hiervan de Dutch Bloggies organiseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *