rondleiding (1)

Om u enigszins een indruk te geven van dat wat u te wachten staat, gij uitgenodigden & kloek ter moede, wil ik u alvast ‘t 1e deel voorschotelen van de komende dag: de rondleiding in Zijperspace.
Helaas in ‘tzelfde lettertype zoals ik reeds in deze zinsnedes gebruik, maar ik beschik nu 1maal niet tot meer mogelijkheden, meer variatie, ik, met mijn beperkte geest. Evenzogoed:

De deurbel

Gisterochtend was er nog geen deurbel. Althans, geen werkende. Je moet heel wat organiseren voordat je een soepel lopend feestje met je verjaardag mogelijk kan maken. Een werkende deurbel is een noodzakelijkheid. Ik had ’t er nog met de verkoper van deze nieuwe bel over.
‘Ik ben morgen jarig,’ zei ik, ‘& ik kan natuurlijk niet de visite buiten laten wachten totdat ik ‘ns bij de deur ga kijken of er iemand staat.’
‘Nee,’ zei de verkoper, ‘een deurbel is wel degelijk een vereiste voor ’t soepel verlopen van een feestje.’
Dat waren z’n woorden. Ik kon ’t niet minder met ‘m eens zijn. Ik schafte gelijk een hoog-kwaliteitsschroevendraaier bij ‘m aan. Kruiskop. Zodat ik de oude deurbel kon vervangen.
‘Ik krijg ‘m er niet met m’n huidige schroevendraaier uit,’ vervolgde ik m’n verhaal, ‘die past gewoon niet in ’t schroefje.’
We hadden een zeer interessante conversatie, de ijzerwarenwinkelmedewerker & ik.
Thuisgekomen heb ik met grof geweld, zijnde een hamer, de oude deurbel er uitgesloopt; de schroevendraaier bleek overbodig. U kunt de sporen van dit treffen van de deurpost & de hamer nog waarnemen. Ik was er door genoodzaakt ’t nieuwe exemplaar schuin te hangen. Had ik niet zoveel moeite mee. Als ik dan toch een deurbel moet hebben, dan maar een scheve, dacht ik. Bovendien is ’t wel handig. Voor de bezoekers, bedoel ik dan.
‘Waar is Zijperspace dan?’ zal heus wel iemand gedurende deze dag als vraag te stellen hebben.
‘O, da’s bij dat huis met de scheve deurbel,’ luidt ’t antwoord.

Zijperspace begint bij de deurbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *