stokje

Stokje gekregen van Marti. & Stokjes hoor je door te geven. Dat is traditie. & Tradities, die houd ik graag in ere, zonder 1 onvertogen woord.
Vandaar dus onderstaande vragen & antwoorden. De laatste ietwat uitgebreider dan men bij anderen kan vinden, natuurlijk.

1. Wat is de totale grootte aan muziekbestanden op je computer ?
25 Gieg ongeveer. ’t Paste net niet op m’n mp-3speler. Maar ik heb geen mp-3speler meer & we zijn inmiddels 2 maanden verder. Dus er staat ondertussen nog wat meer op m’n comp.

2. Wat is je laatst gekochte cd?
Wat een afschuwelijke zin. Zoiets zeg je toch niet. Laat staan dat je ’t zo opschrijft.
‘Welke cd heb je ’t laatst aangeschaft?’
Dat is tenminste een fatsoenlijke vraag. Daar wil ik graag antwoord op geven.
‘Dirty Laundry; the Soul of Black Country’.
Jammer alleen dat ik bijna geen muziek draai die niet op m’n comp staat. Moet ik ‘t 1st overzetten & daar ben ik te lui voor. Nou ja, ik heb genoeg andere dingen te doen.

3. Wat is letterlijk ’t laatst geluisterde nr voordat je dit bericht las?
Degene die met dit stokje begonnen is, heeft in ieder geval z’n cursus lekker leesbaar nederlands niet afgemaakt. Waarom staat er ‘letterlijk’ in de vraag? Kunnen we deze vraag niet veranderen in: ‘Wat is ‘t laatst nr dat je beluisterde voordat je dit bericht onder ogen kreeg?’ Geef ik daar antwoord op. Komt uiteindelijk toch op ‘tzelfde neer. Maar men snapt ‘t misschien wat beter. ‘t Oogt ook goed.
Eigenlijk was ik een hele cd aan ’t luisteren. ‘Not Exotic’ van Dolorean. Af & toe verscheen daar een wonderschoon nr in. Vooral ’t laatste nr: ‘Spoil Your Dawn’. Dat moest ik een paar maal herhalen. Vlak voor slapen gaan, ’t was gisteravond, nog maar eens aangezet. Onder begeleiding ben ik naar m’n bed geschreden.
Jammer dat ik geen mp3’s meer op m’n weblog plaats, dan had ik de wonderschoonheid ervan kunnen voorschotelen.

4. Geef 3 nrs door waar je vaak naar luistert of die veel voor je betekenen.
Ik blijf niet zeuren over hoe deze vragen/opdrachten opgesteld zijn, maar ik hoop dat de lezer door heeft dat ’t allemaal een beetje belabberd geformuleerd is. Vast geen lijflogger waar dit vandaan komt, want die zou nog een beetje op z’n taalgebruik gelet hebben.
Edoch, 3 nrs.
In ieder geval ‘Cycles’ van Frank Sinatra. Een paar jaar geleden zou ik ‘Strangers in the Night’ hebben gezegd. Zo’n beetje ’t enige nr waarvan ik de tekst uit m’n hoofd ken. Maar ik ontdekte dat Frank ooit een hele plaat heeft volgegooid met prachtige nrs. Gewoon aan 1 stuk door blijft ’t mooi. Op die plaat ‘Cycles’ dus, waar ’t gelijknamige nr ’t hoogtepunt van vormt. Potdorie, ik moet ’t gelijk maar even draaien. Ik schiet weer vol. Helaas kan ik ’t nog steeds niet meezingen.
‘Final Day’ van The Young Marble Giants. Ik zag ze opeens op tv. Bij de Tros Top 50, of zoiets. In een lang ver verleden. Van zo’n 23 jaar. God, wat ben ik toch een oude man dat ik al in zulke cijfers kan praten & ’t me nog kan herinneren ook als zodanig. Na dat optreden ben ik in A’dam op zoek gegaan. Met veel moeite ’t singeltje gevonden. Oh, wondermooie stem van Allisson Statton. Ik was verliefd. Maar ’t duurde elke keer zo kort. Snel nog een keer aangezet. 100 maal achter elkaar. Steeds bij de laatste hele hoge toon m’n vinger naar de naald gebracht om ‘m terug naar ‘t begin te bonjouren.
‘Mood Indigo’ van Duke Ellington. Daar hebben we m’n vader bij begraven. Daar hebben we hele zondagen mee gevuld gezien. Zondag bestond uit de kerk & ’s middags jazz bij een kop soep. Niet dat ik dat altijd even mooi vond. Ik heb ’t zelfs een tijd verafschuwd. Maar ’t roept wel meteen een sfeer op waar m’n vader een centrale rol in speelt.

5. Aan welke personen geef je dit stokje door en waarom?
Aan Rachel & Micheline. Rachel, omdat ze dan tenminste weer eens wat digitaals laat horen, ze schrijft veel te goed om haar mond te laten houden. & Micheline, omdat dat de 1e collega-weblogger was waarmee ik 3 jaar geleden echt in contact kwam & we rond dezelfde tijd in onze jeugd in contact kwamen met ongeveer dezelfde muziek. Ik geloof ook dat ik ooit m’n 1e stokje van haar kreeg. Dus krijgt ze ‘m van me terug.

Jemig, wat zijn we weer lang van stof in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *