top 2003

‘t Heeft voor mij nogal wat voeten in aarde, een lijstje samenstellen van de mooiste liedjes van afgelopen jaar. ’t Neemt in ieder geval meer tijd in beslag dan een eenvoudig stukje schrijven, zoals ik gewend ben te doen.
’t Is me echter na enkele uren zoeken, herbeluisteren, overwegen, schrappen, heroverwegen, toevoegen, m’n gevoel inschatten, & wederom schrappen, gelukt. Uiteindelijk heb ik ‘t voor elkaar gekregen, & is-ie hier, mijn top-10 liedjes van 2003:

Smog – Ambition
Bonnie Prince Billy – The Way
Daniel Johnston – Mountain Top
Dave Clarke – Way of Life
Elbow – Fugitive Motel
Prefuse 73 – Storm Returns
The Eighties B-Line Matchbox Disaster – Psychosis Safari
Wire – Nice Streets Above
– Beth Gibbons & Rustin Man – Romance
– Zea – Of Course It Hurts, It Always Does

‘t Mochten er ook 6 zijn, of 8, zei Bob van Mijn kop thee. Maar ik kon ’t niet over m’n hart verkrijgen minder dan 10 te bieden. Ik kon er niet om heen de bovenstaande dame & heren (wellicht dat er nog ergens verborgen, stiekem een vrouw haar bijdrage levert, waar ik geen directe weet van heb; excuses als ik die bij deze oversla) te eren door ze op te nemen in m’n lijstje.
Enkelen heb ik reeds hoorbaar gemaakt door ze op m’n server te zetten. Men wordt in staat gesteld ze te beluisteren door ze te beklikken. Nog niet alles, maar daar wordt aan gewerkt.

Op naar de top 20-2004 van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *