valreep

Fret schrijft: vergeet je je 18-delig zakmes niet, en neem wat cd’s mee voor onderweg.
jus fret
of is het tjuus of tzuze of verdamd nogmal

Ik schrijf: Ik dacht al: moet ik nou ook nog sinaasappelsap meenemen? Maar je bedoelde tschüss, blijkbaar. Dat van die cd’s is mooi. Dat geeft wat afleiding voor onderweg. We kunnen niet de hele tijd nach Deutschem Rundfunk luisteren.

Später!

Ik schrijf ook: Dat van op de grond slapen had ik misschien niet moeten doen. Hoewel ik me nu terdege besef dat een kussen tijdens m’n vakantie van essentieel belang is. ’t Kussen lag vannacht nl boven ’t matje waar ik op lag, waardoor ’t eigenlijk niet dik genoeg was voor m’n nek. Vanochtend om ½ 7 toch maar opgestaan om m’n bed op te maken. Was binnen 5 minuten gepiept. Toen was ik natuurlijk klaarwakker, maar met een zekere hoofdpijn vanuit m’n nek. Een tijdje naar m’n beeldscherm zitten staren & toen weer naar bed.
Ik ga straks beginnen met ’t opruimen van de laatste troep & ’t inpakken van m’n rugzak.
Krijg net een meeltje van Fret dat ik cd’s moet meenemen. Dus ga ik straks maar wat kopen bij Get Records. Jij nog suggesties?

Sas zegt: ‘Ik had wel met je moeder te doen, op je feestje. Stond ze met Fret te praten, die al hartstikke ver heen was. Toen vertelde Fret dat hij met jou op vakantie zou gaan. Hij kon nog amper recht op z’n benen staan, op dat moment. Je moeder vroeg of-ie dan ook zoveel zou gaan drinken. & Fret zei: “Nee, als ik rij, dan drink ik niet.” Met een verschrikkelijke dubbele tong.’

Roswitha schrijft: ‘k Zag je mailtje vlak voordat ik naar ‘t werk ging. ‘k Was weer ‘n beetje laat vandaag. Sliep zo vast (& niet op de grond), dat ik maar niet wakker werd.
& Nu ben ik nog ietwat slaapdronken en staar ik wat naar ‘t beeldscherm. & Je mailtje zit niet meer zo in mijn hoofd. Weet wel dat je iets vroeg, maar weet niet meer wat.

Ik schrijf: De weersverwachting voor Bamberg ziet er niet bepaald florissant uit. Hier in Nederland wordt er zelfs gewaarschuwd voor vorst aan de grond. Misschien toch maar niet kamperen?

Fret schrijft: ja ik heb het gezien . wel frisjes daar in bamberg.
en na het prisma woordenboek geraadpleegd te hebben, schrijft men jus zo: tschüs [met 1 s op het eind]
ik wil wel m’n tent meenemen. ik heb ook een goeie slaapzak
en kamperen is leuk.

Ik zeg: ‘Ik hoorde dat je ook nog met Fret had gesproken? Was je daar niet te veel van geschrokken?’

M’n moeder zegt: ‘Nee, hoor. Dat viel wel mee. Maar hij had ‘m wel vroeg zitten, hè. Ik vroeg ‘m of-ie ook zo nog ging rijden. Maar toen zei hij dat-ie nooit dronk als-ie ging rijden.’

Fret zei: ‘Ik ben heel voorzichtig met uw zoon, hoor.’

Sas zegt: ‘& Toen viel-ie om tegen de deurpost.’
Ik schrijf: Edoch, ik vroeg je of jij nog suggesties had voor cd’s die ik zou kunnen kopen voor onderweg naar Bamberg. Da’s inmiddels te laat. Ik ben al heen & weer gefietst. ’t Zijn the Decemberists & M.I.A. geworden. Klein stukje van M.I.A. geluisterd bij Get Records, maar ik hou meer van verrast worden. Daarom gewoon gekocht. 50 Meter verder in de Utrechtsestraat ’t laatste boek van Margriet de Moor gekocht. Dan heb ik ook wat te lezen. Hoewel ik weet dat ik er meestal toch niet aan toe kom, neem ik altijd te veel boeken mee op vakantie. Da’s een soort traditie, moet ik in ere houden.
Fret schrijft: anders betaal ik het pension wel {ik stik toch van het geld}

Roswitha schrijft: Oja, je vroeg naar muziek. Tja, ik weet niet wat Fret fijn vindt… Maar je hebt je boodschappen inmiddels al gedaan. Ik ken de namen overigens niet. Neem je voor die paar dagen echt ‘n heel stapeltje boeken mee? Dacht dat jullie ook vooral flink gingen wandelen? Of kun jij dat alles tegelijk? :-)

Ik schrijf: Ja, wil je nou wel of niet kamperen?
We nemen gewoon de tent mee & gaan kamperen als ’t weer beter mocht worden. Ja toch? ’t Schijnt bij die camping nl best leuk te zijn.

Fret schrijft: we gaan kamperen punt uit.
ik bedoelde alleen maar,als onze tenen eraf vriezen,
zoals vroeger in de loopgraven in 1915 het was december de 21ste als ik het goed heb, hetgeen ik niet nog een keer wil meemaken. kies ik voor een hotelletje.
je hebt toch genoeg leuke autorij muziek in huis.
[udo jurgens,freddy breck,peter maffay,eddy merckx, om er maar een paar te noemen.]

Ik zeg: ‘Dus dan vertrek jij donderdag over een week. Dan kan ik woensdag langskomen, toch? Want dinsdag ga ik naar Roswitha. Dan is woensdag de enige dag dat ik langs kan komen.’

M’n moeder zegt: ‘Nee, woensdag ga ik naar Carel & Franchette. Want Lola is jarig. Vertrek ik van daaruit naar tante Gré. Gaan we de volgende dag vanuit Nieuw Vennep naar Schiphol. Ben ik 3 juni terug, want op 2 juni moet ik in Canada op ’t vliegveld zijn. Ik heb ’t reisschema in een enveloppe gedaan. Bij de uitnodiging voor de opening van Quint z’n nieuwe tent, as vrijdag. Er zit toch al een postzegel op. Maar dat lees je dan vrijdag pas.’

Ik zeg: ‘Ja, vrijdagavond. Als ik terug ben.’

Tot die tijd is ’t misschien wat stil in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *