verlanglijstje nr 12

Vaak is ‘t koken een noodzakelijkheid. Als ik gewerkt heb, heb ik er nooit zo’n zin in, dus gebeurt ‘t meestal niet. Waardoor ik iets uit de vriezer moet halen & met de magnetron opwarmen. Dan moet ik er natuurlijk wel voor zorgen dat er wat in die vriezer ligt. & Dat verklaart de noodzakelijkheid van dat koken. Dan moet ik nl op m’n vrije dag voor in ieder geval 3 dagen eten maken. Alles wat ik van de gevulde pan overhoud gaat in bakjes die ik invries.
Wie kent de methode niet om zoveel mogelijk tijd van de vermoeide thuis arriverende harde werker te besparen?

Heb je wel een grote pan nodig. & Liefst een goede, die niet zo snel aanbrandt. Ik heb me ooit laten vertellen dat Le Creuset ‘t topmerk wat dit betreft is. Daar heb ik me, dmv giften voor verjaardagen ed, voor laten sponsoren. Wat resulteerde in 2 Brittany pots (ik had u graag meteen genavigeerd naar ‘t punt op deze site waarop deze info direkt verkrijgbaar is, maar deze site laat dat blijkbaar niet toe), 1 van 2,5 ltr, de ander 4,2.

Eigenlijk vind ik dat nog steeds te klein. Ik wil er 1 waarin ik lustig kan poeren & prakken, waarbij ‘t kan spetteren & pruttelen zonder dat er al te veel over de rand heen gaat. Dat dwingt me nl tot zeer regelmatig m’n fornuis schoonmaken & daar hebben we natuurlijk een hekel aan. & Ook zo groot dat ik desnoods voor de hele familie een flinke pan soep kan maken. Buiten dat: vanwege ‘t gebruik van de maaltijden als magnetron-voer, gaat m’n voorkeur vaak uit naar 1-pansgerechten (eeuwige spaghetti/tortellini-voer begint ook te vervelen ben ik ook na vanavond me weer terdege bewust) & in zo’n 4,2-versie past voor mij hooguit voedsel voor 3 dagen.
Er bestaat dus ook een 7,0-uitvoering, wat ‘t verrassende resultaat van 2 xtra dagen eten zou kunnen opleveren.

Helaas is de familie Le Creuset waarschijnlijk van adellijke afkomst & uitzuigers pur sang: probeer de middelste maat eens te vinden voor een prijs onder de 200,-! In de Utrechtsestraat staan de pannen in de uitverkoop met 15% korting. Reken maar niet dat je daarmee onder genoemd bedrag komt. Ik durf niet uit te rekenen hoe duur 7 liter van zo’n pan zou kunnen gaan kosten.

Men blijft dromen van ‘t uitkomen van onmogelijke wensen in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *