Verlatingsdagboek VIII

Ik probeer mezelf te genezen. Pillen helpen niet. Goede adviezen evenmin.
Die laatsten schieten alle kanten op. Hoe meer mensen je spreekt hoe diverser de wijsheid van wat ik zou moeten doen. Allemaal goedbedoeld. Maar er moet toch iemand zijn die de noodzakelijke beslissingen op de werkvloer neemt & ik heb mezelf die taak toegewezen.
Toch maar. Hoewel ik er eigenlijk liever niet verantwoordelijk voor zou willen zijn. Maar uiteindelijk ben ik van hen allen de enige dokter die volledig op de hoogte is van alle complicaties.

De verschijnselen zijn velerlei.
Ik kijk de Tour en hoor een wielrenner praten over een wielercafé. Tegelijkertijd besef ik dat dit de man was die liefst kampeert als hij aan koersen deelneemt.
M’n keel wordt gesmoord & ik zeg niets meer.
Dat deed ik zowiezo al niet, ik ben immers alleen.
Uit compensatie-drang haal ik in gedachten m’n 1-persoonstentjes te voorschijn. Ik zet ze op op de laatste campings waar ik in m’n 1tje heb overnacht. Al of niet met angst voor aanvallende beesten, donkere nachten & verafgelegen toiletblokken.

Ik haal oude kranten op die we op m’n werk kunnen gebruiken om glazen mee in te pakken. Ik gooi daarbij de bijlages weg, maar krijg ‘t niet over m’n hart om niet van elke aparte editie 1 exemplaar te bewaren. Misschien staat er iets in om uit te knippen & te bewaren.
Vervolgens krijg ik de neiging om alles definitief bij ‘t oud-papier te dumpen. Niets mag meer bewaard. Alles moet voortaan tijdelijk zijn. Duurzaam, dat wel. Maar weg met troep.
Er is veel troep, plots. Veel meer dan ik voorheen kon zien.

Ik stop voor rood. Of eigenlijk voor passerende auto’s. Ik kijk de andere fietsers niet meer aan, omdat zij braaf blijven staan & ik dat geduld niet heb. Ik wil weer zonde van m’n tijd beseffen. Waarom dat oponthoud?
Laat me! Laat me! Gij schapen die als de kudde van 9 uur ‘s ochtends in rijen van 10 meter diep zich verzameld heeft bij ‘t licht vlak voor de Film & Tv-academie.
Ik ben uw film noch uw rol & fiets door rood.

Positionering van Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *