was

M’n t-shirts moeten snel droog zijn, vind ik, dus hang ik die midden in de tuin bij mooi droog weer. Hangen ze veel langer in de zon dan onder ‘t balkon van m’n buurvrouw. Daar hang ik de rest, zoals de onderbroeken, sokken, dweiltjes & theedoeken. Daarvan vind ik ‘t minder belangrijk dat ik er een grote keuze uit heb. Die mogen langzaam drogen van ‘t wassen.

‘s Ochtends had ik de was opgehangen & ‘s avonds kon ik m’n t-shirts er al afhalen. Zodat ik 1 van m’n favoriete shirts aankon naar de housewarming van m’n buren. Vind ik belangrijk. Kleren vertellen iets over degene die ze draagt. Bij mij zijn t-shirtjes een opvallend onderdeel van m’n gehele verschijning. Dus draag ik bij dat soort gelegenheden, gelegenheden waar ik veel vreemden tegen zal komen, liefst iets wat uitstraalt, waarin ik me op m’n gemak voel, of waardoor men meteen iets van mij te weten komt.

Suze van 2-hoog had ‘t allemaal geregistreerd.
‘Ton draagt alleen maar schone t-shirts,’ grapte ze in mijn bijzijn tegenover wat toehoorders op de party, ‘van de rest van z’n kleren vindt-ie ‘t blijkbaar niet zo belangrijk dat ze schoon zijn, want dat heeft-ie nooit aan z’n waslijn hangen.’
1st Serieus er op ingaan & dan toeslaan, dacht ik.
‘Ik vind ‘t niet zo nodig dat iedereen ziet wat voor onderbroeken ik draag. Ik wil dat wel delen met een dame die bij me in bed kruipt, maar ik vind niet dat ik m’n buren met dat uitzicht moet lastig vallen. Suze denkt daar heel anders over. Die gooit regelmatig haar ondergoed m’n tuin in.’

De volgende dag zit ik rustig een boek te lezen in de zon als voor me langs wat blauws in de tuin valt. Ik pak ‘t op & keer me om naar boven. Ze heeft ‘t nogeneens door; staat rustig een hoeslaken vast te knijperen aan ‘t wasrek, zonder de indruk te geven dat ze iets mist.
‘Hé, Suze,’ roep ik, terwijl ik met haar bh en onderbroekje zwaai, ‘zie je wel dat je ‘t niet kan laten.’

Buren moet je koesteren in Zijperspace.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *