weg met ‘t verleden van al te duur geld

Zo, ik ga me mee laten sleuren met de vaart der volkeren: m’n ‘vaste’ telefoon gaat de deur uit.
Dat wordt alleen virtueel, want de telefoon blijf ik houden, maar de KPN-verbinding houdt op te bestaan. Voortaan wordt alles betrekking hebbend op m’n adsl-verbinding via Xs4all geregeld. Betekent dus weliswaar dat ik niet meer via 020-6931xxx bereikbaar zal zijn, maar des te beter via internet.
Skype heet ‘t programma dat ik gebruik om contact te blijven onderhouden met de rest van de wereld. Via een speciaal hiervoor aangeschaft apparaatje word ik in staat gesteld met m’n telefoon, die tot voor kort diende als medium voor de vaste lijn, m’n stem over de baren internets te laten golven. Ik kan u verzekeren dat enkelen dit reeds als 1 van de meest hartverwarmende hoogtepunten van ‘t nieuwe jaar hebben mogen ervaren.

De komende week, t/m 13 februari om exact te zijn, zal de verbinding nog blijven bestaan. Daarna is de jarenlange monopoliepositie die KPN tov mijn vocale contact met de buitenwereld bekleedde verleden tijd. Weg met de véééééél te hoge telefoonrekeningen, leve de onafhankelijkheid, jarenlange uitbuiting zal vanaf dan passé zijn.

Dus wil men mij vergezellen op die onafhankelijke gang richting toekomst, die zogenaamde vaart des volks: men kan natuurlijk óók Skype op de comp installeren (‘t is niet zo moeilijk, kan ik eenieder geruststellen; m’n moeder van 72 kan ‘t ook heeft zij inmiddels bewezen).
Ik verwacht over een tijdje een eigen (nederlands) telnr bij Skype te hebben, zodat men mij met een ouderwetse, veel te dure, vaste aansluiting evengoed zal kunnen bereiken, maar voor degenen die liever ook zelf heer van de eigen portemonnee willen zijn:

Ik ben te bereiken in ‘zijperspace’ (met een kleine letter), men weet wel waar dat ligt.
(of anders draag ik m’n mobiel wel met me mee)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *