Welkomstbabbel

In reactie op Mirjam die blij was hier terecht te zijn gekomen dankzij ‘t feit dat ik haar op ‘t bestaan van Zijperspace wees (met begeleidend plaatje om de inhoud wat te verduidelijken):

Leuk om jou te kunnen verwelkomen. Als ik geweten had dat je de weg naar hier nog niet gevonden had, dan had ik zeker sneller met een helpende digitale wijsvinger geholpen.

Ik prefereer overigens ‘teint’, eventueel met ‘-je’ er op volgend, zoals jij schreef. Hoewel ik dan bij de uitspraak moeilijkheden krijg: automatisch valt die gedistingeerde ‘è’-uitspraak dan weg. Dat kriebelige daarvan vind ik nou juist zo leuk aan dat woord & er doemen gelijk deftige haagse dames in m’n hoofd op, met parasolletjes tegen de zon bij derby’s voor paarden.

‘t Vreemde daarbij is dat er totaal geen associatie met mensen op ‘t strand bij me opkomt. Pas toen ik de zon er bij haalde, kwam ‘t plaatje dat ik al gedurende deze gehele hete periode op de KNMI-site krijg voorgeschoteld als ik weer eens kijk of de regen er al aankomt & telkens weer teleurgesteld word.

Daar kan de KNMI natuurlijk niets aan doen, maar ik neem ze wel kwalijk dat die good old time toen al m’n vriendinnen nog topless over ‘t strand paradeerden totaal vergeten wordt door ‘t tonen van huisvrouwen die hun spullen pakken & zo volledig mogelijk ingepakt daar op ‘t strand verblijven.

Borsten zijn er niet meer om normaal gevonden te worden, met of zonder teint. Je mag slechts verwonderd kijken naar een perongelukse stijve tepel om iets van de verborgen geheimen te zien gloren. Wat er alleen maar voor zorgt dat juist die vrouwen, bij wie dat lichaamsdeel onverwachts &/of voortdurend op emoties, stemmings- & temperatuurwisselingen reageert, te maken krijgen met glurende blikken van mannen met een zonnebril.

& Mij natuurlijk. Hoewel ik mezelf gedurende de jaren dat ik op de hoogte ben van m’n belangstelling voor ‘t vrouwelijk deel van de samenleving een manier heb aangemeten die ong neerkomt op de techniek van een geplande vertraagde reactie van iets dat mij voorbijkomt (hoewel ik, ondanks mijn inmiddels in de verte falend zicht, puur intuïtief al ruim van tevoren weet of iets de moeite van een blik waard is).
Ik heb zogezegd geen verhullende bril nodig & weet dat mijn blik doorgaans niemand stoort dan wel op zal vallen door de gehanteerde slow-motion in werking stelling.

Tenzij ik natuurlijk weer eens in gedachten verzonken ben & mijn ogen doelloos rond laat gaan & deze daarbij alleen maar aangetrokken wordt door duidelijke ‘markers’.
Daar gaat m’n gentlemenschap wel eens fout, moet ik eerlijk bekennen. Maar ik weet niet of de vrouwen zowiezo getuige zijn van de gevangenschap waar de blik van menig man door de massale afschaffing van de ooit vrijelijk onthulde borsten tegenwoordig mee te maken heeft.

Ach, die tijden van weleer in Zijperspace toen er tenminste nog een reden was voor strandbezoek…

Eén reactie op “Welkomstbabbel”

  1. Ja vreselijk hè dat je geen gewoon bloot meer zien kan op t strand.

    Zelfs m’n kinderen, 21 en 23, volwassen inmiddels, draaien hun hoofd om als ik topless lig in de tuin. Als naturist al een beperking…Ze kunnen het niet aan. Al niet meer toen ze zich ervan bewust waren dat hun moeder met ontbloot bovenlijf op t strand lag. Ze zagen ook domweg geen andere voorbeelden.

    Waar blijven al die vrouwen die toen ze puber waren topless lagen op t strand en dat toen heel gewoon vonden?

    Bloot? Heel gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *